fooldal

  • Gyökér csakra
  • Keresztcsonti csakra
  • Napfonat csakra
  • Szív csakra
  • Torok csakra
  • Homlok csakra
  • Korona csakra
thumb_csakrakep1.jpg

 

 

1. Gyökércsakra (alapcsakra): ez a csakra a gerinc alsó részén helyezkedik el, a fizikai világhoz kapcsolódó legalsó csakra.
A vérkeringés, a szaporodási rendszer és az alsó végtagok funkcióival függ össze. Központosítja az alapvető életerőt. Hatással van a herére, petefészekre, lábakra, talpra és a köldök tájékára.
Felelős a fizikai erőnlétünkért és vitalitásunkért. A munka- a hivatás, az energia, az aktivitás elsődleges mozgatórugója.
A gyökércsakra színe a vörös. Eleme a föld.
Közvetlenül a mellékvese működésére hat. Az itt beáramló energia a gerincoszlopot és a vese tájékát látja el energiával.

Betegségek: aranyér, bélgyulladás, fogínygyulladás, gerincpanaszok, hasmenés, székrekedés, hideg végtagok.


2. Keresztcsonti vagy lépcsakra ( sok helyen nemi, vagy szexcsakra) A második csakra az érzelmi test réteghez kapcsolódik az aurában. Ez a réteg az érzelmeinknek megfelelően változó színű foltokat tartalmaz. Ezek állandóan változó és esetenként az aurából távozó energiaminták.
Ennek a csakrának a színe a narancsvörös. Eleme a víz.
A keresztcsonti csakra a nemzőszervekkel van kapcsolatban. és az egész izomrendszerre is. Befolyásolja a kiválasztást, a lép, a húgyhólyag, a hasnyálmirigy és a vese működését. Jelentős mértékben részt vesz a test méregtelenítésében.

Betegségek: bélgörcsök, felfúvódás, gombás fertőzés, hajhullás, hereproblémák, méhproblémák, petefészek-ciszta, impotencia, a prosztata megbetegedései, mellbetegségek, étkezési zavarok, kóros elhízás, orgazmusproblémák.

3. Napfonat-csakra: A harmadik csakra a mentális test réteghez kapcsolható. Ez a réteg a gondolatok és mentális folyamatok tároló helye. Itt alakulnak a gondolataink energetikai mintái. Az érzelmi érzékenység és személyes erő központja.
Ennek a csakrának a színe a sárga. Eleme a tűz.
Az emésztőrendszerhez, a mellékveséhez, a gyomorhoz, a májhoz és az epéhez tartozik.
A test számára elősegíti a tápanyagok felszívódását és összefüggésben van az agyi bal hemiszféra működésével is.

E csakrához olyan betegségek tartoznak, melyek aggodalomra, félelemre, szorongásra és elnyomott agresszióra vezethetők vissza: cukorbetegség, epepanaszok, emésztési problémák, gyomorfekély, epe és májbetegségek.

4. Szívcsakra: A negyedik csakra az asztrális réteghez kapcsolódik. A test energetikai középpontja.
Ez a réteg egyfajta ötvözete az alsó három és a felső három rétegnek. Az asztráltest köti össze a fizikai jellegű rétegeket a szellemi, lelki jellegű rétegekkel. Ez a réteg sokkal mozgékonyabb, mint az alsó három. Itt gyakran nagy energiaformák mozognak és nem csak az aurán belül.
A szívhez kapcsolódik a szeretet energiája és érzése. Egy kapcsolat megszűnésekor ezek a szálak elszakadnak.
A szívcsakra színe a zöld. Eleme a levegő.
A szívhez kapcsolódó szervekkel, így a szív, a tüdő és a vérkeringés működésével van összefüggésben, de hatással van a csecsemőmirigy és az egész immunrendszer működésére.
Befolyásolja a tápanyagok felszívódását, a gyermekbetegségeket és az erős immunrendszer kifejlődését. Kapcsolatban van a szövetek regenerálódásával is. Harmonizálja a többi csakra tevékenységét.

Betegségek: az immunrendszerrel és a vérkeringéssel kapcsolatos betegségek, az antitestképzés, a fehérvérsejtek képzése, és végül maga a szív, mint szerv.

5. Torok-csakra: Az ötödik csakra az ún. éteri minta rétege.
Ez a szint nem anyagi. Az étertest eredeti, tökéletes tervét tartalmazza, amely alapján a fizikai szint elkészül. Betegségek, torzulások során ezt a réteget kell kijavítani, hogy innen lefelé átadódhasson a tiszta információ a fizikai testnek.
Az önkifejezés, a kommunikáció és az értékítélet központja.
A torokcsakra színe kék. Eleme az éter.
A torok a nyelőcső, a száj, a fogak, a pajzsmirigy és a mellékpajzsmirigy működésével. Erősen hat a légzőrendszerre, a hörgőkre és a hangképző szervekre.

Betegség: beszédproblémák, köhögés, torokfájdalom, rekedtség. Az elnyomott érzelmek elzárhatják a torok-csakra energiáját

6. "Harmadikszem-csakra" (homlokcsakra): A hatodik csakra a lélek színhelye. Ez vezérli a meditációt, az elmélkedés irányát, az intuíciót. Meditáció közben képesek vagyunk kapcsolatot teremteni az univerzum spirituális lényeivel, más emberek lelkével, a magasabb énnel.
A harmadik szem irányítja a nevetést,és hogy tudjunk nevetni önmagunkon.
Színe az indigókék, de megjelenhet a vörös és a kék kombinációjaként is. Eleme nincs.
Hatással van a hipofizis (agyalapi mirigy) és a belső elválasztású rendszer működésére. Befolyásolja az agyi szinapszisokat, egyensúlyban tartja a két hemiszféra tevékenységét.
Hat továbbá a halántékra, a szemre, a fülre, a bal szemre, és az egész arcra.
Ez a csakra befolyásolja az egész test magnetizmusát.

Betegségek: folyamatosan visszaköszönő fejfájás, látászavarok (rövid és távollátás, kancsalság, kötőhártya-gyulladás

7. Korona-csakra: A hetedik csakra a keterikus szinttel van kapcsolatban.
Ha valaki erre a szintre emeli a tudatát, akkor ráébredhet, hogy egyek vagyunk a Teremtővel. Ez a réteg egy nagyon rugalmas és erős réteg, amely az alsóbb réteget is védi a külső energiáktól. Mérete egyénektől függően 0,75 - 1,5 méterrel terjedhet túl a fizikai testünkön. Egy nagy aranyló tojáshéjhoz hasonló képződmény, amely elképzelhetetlenül magas frekvencián rezeg.
A koronacsakra színe az ibolya, látszódhat még fehérnek is. Eleme nincs.
Befolyásolja az idegrendszer és a csontrendszer tevékenységét. Hatással van a tobozmirigyre, az idegszálakra és az idegszinapszisokra. összefüggésben van a nyúltagy helyes működésével.

Betegségek: általában lelki, pszichés eredetű betegségek, esetleg személyiségváltozások (Parkinson-kór, Aalzheimer-kór, depresszió, epilepszia) fordulhatnak elő