eloskodok

Antibiotikumos kezelések mellé ajánlott, illetve olyan esetekben, amikor a bélflóra helyreállítása szükséges.

Kapszula a normális, egészséges bélflóráért001950.jpg

Nettó tömeg: 60db kapszula (27g) E

Készült: 0,40g fruktooligoszacharid, Lactobacillus Bulgaricus 3,0x107 CFU*, Lactobacillus Acidophilus 2,0x107 CFU*, Lactobacillus Rhamnosus 1,5x107 CFU*, Bifdobacterium Breve 1.0x10 CFU*,Streptococcus Thermophilus 1,0x107 CFU*, Lactobacillus Casei subsp. Casei 1,0107 CFU*, Bifdobacterium Longum 0,5x107 CFU*, zselatin felhasználásával.

Felhasználási javaslat: Felnőtteknek és gyermekeknek az egészséges, normális bélflóra helyreállítására, megtartására. Használata elsősorban az antibiotikus kezelés során és azt követően javasolt.

Adagolás: Fő étkezés után két kapszulát bevenni.

Barátságos Baktériumok!

2001. márciusától cégünk forgalmazza a magyar piacon úttörő jelentőségű angol terméket, amely a gyomor- és bélrendszer könnyen sérülő flórájának regenerációját segíti elő. A kapszulába zárt hétféle, összesen 200 millió szervezetbarát baktériumnak köszönhetően mostantól az eddigi kefirkúránál hatékonyabban küszöbölhetjük ki a stresszes életmód, nem megfelelő táplálkozás vagy antibiotikumos kezelés következtében kialakuló bélrendszeri panaszokat. A termék úgy nyújt segítséget egészséges belső flóránk megőrzéséhez, hogy közben nem gátolja egyéb gyógyszerek hatását.

Az egészséges ember szervezetében milliószámra találhatók baktériumok, melyek jelenléte a szervezet normális működéséhez elengedhetetlen. Ezen hasznos mikroorganizmusok részt vesznek a táplálékok lebontásában, a tápanyagok felszívódásának szabályozásában. Emellett vitaminokat termelnek, fokozzák immunrendszerünk védekező képességét és nem utolsó sorban gátolják a kórokozók elszaporodását is. A modern életvitel, a stressz, a rendszertelen és gyakran nem megfelelo táplálkozás, az antibiotikumok alkalmazása megbontja az emberi bél és bakteriális flórájának egyensúlyát, ezzel emésztési, felszívódási zavarokat, gyakran súlyos bélfertőzéseket okozva.

Az egészséges bélflóra helyreállítása megfelelő baktériumok bevitelével nem új gondolat. A lactobacillusok különböző törzseit tartalmazó joghurtok jótékony hatása már régóta ismert, azonban tény hogy ezzel a módszerrel csak korlátozott számú hasznos baktérium juttatható be szervezetünkbe.

A hazánkban most bevezetésre kerülő készítmény nagy mennyiségben juttat "barátságos" baktériumokat a bélcsatornába, olyan speciális kiegészítő tápanyagok kíséretében , amelyek fokozzák ezek életképességét. A korszerű kapszulás kiszerelés lehetővé teszi, hogy az aktív mikroorganizmusok épségben jussanak át a gyomor savas közegén, ezáltal a lehető legnagyobb számban életképesen kerüljenek rendeltetési helyükre.

A Protexin natural care kapszulában megtalálható baktériumtörzsek (Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium breve, streptococcus thermophilus, lactobacillus casei, lactobacillus rhamnosus, bifidobacterium longum) közös tulajdonsága a tejcukor(laktóz) bontásának képessége.

A protexin restore speciális gyermek formula, mely 15 tasakban, dextránba zárva granulátum formájában tartalmazza a következő baktérium törzseket: lactobacillus rhamnosus, lactobacillus acidophilus, lactobacillus casei, subsp.casei, lactobacillus beves, laktobacillus plantarum, bifiobacterium longum, bifidobacterium infantis, melyeket vízben, vagy gyümölcslében feloldva javasoljuk bevenni az antibiotikummal történő kezelés megkezdésekor és azt követően.

Kedvező hatásaik három fő csoportba sorolhatók:

--> a tápanyagforgalomban kifejtett pozitív hatás - a baktériumok részt vesznek a fehérjék, összetett szénhidrátok lebontásában, az epesavak hatásának befolyásolása révén pedig kedvezően módosítják a zsírok felszívódását. A sejtek növekedéséhez, szaporodásához nélkülözhetetlen B vitaminokat és folsavat termelnek, valamint fokozzák az ásványi anyagok és nyomelemek felszívódását is. Kedvező hatással vannak a bélcsatorna táplálék-továbbító mozgására, így megakadályozzák a székrekedéses, hasmenéses panaszok kialakulását.

--> jelentős profilaktikus, azaz a megelőző hatás - a baktériumok megakadályozzák a kórokozó mikroorganizmusok (baktériumok, gombák, protzoonok) elszaporodását. A táplálékok lebontásának javításával elejét veszik a káros bakteriális anyagcseretermékek felszaporodásának. Fokozzák az immunrendszer reakciókészségét és csökkentik az antibiotikumok gyomor-bélrendszeri mellékhatásait is.

--> bizonyos kórképek kezelésében betöltött kedvező hatás - többek között a hasmenéssel járó bélfertőzések esetében, antibiotikumok okozta panaszok esetében bizonyított e baktériumok hatékonysága. Májbetegségek esetén a káros bakteriális anyagcseretermékek termelődésének csökkentése révén fejtik ki kedvező hatásukat.

A nemzetközileg már évek óta széles körben, sikerrel alkalmazott Protexin natural care kapszula, és a protexin restore sokoldalú alkalmazhatóságának és bizonyított hatékonyságának köszönhetően hiánypótló szerepet tölt be a magyar piacon. A termékeket a Dm üzleteiben, gyógyszertárakban, és drogériákban lehet megvásárolni.