eloskodok

Technológiailag speciálisan kialakított gyermekformula.
 
 Protexin Restore egy speciális probiotikus gyermekformula.b_16.jpg

A termék dobozában 15 tasak van. Tasakonként 1 milliárdnyi, hét különböző baktériumtörzset tartalmaz granulátum formájában, melyek közös tulajdonsága, hogy valamennyien a tejcukor (laktóz) bontásának képességével rendelkeznek. A Protexin Restore készítményt vízben, gyümölcslében vagy akár anyatejben feloldva javasoljuk bevenni az antibiotikummal történő kezelés megkezdésekor, vagy egyéb más, a bélflóra regenerálását szükségessé tévő esetekben és azt követően a tünetek megszünéséig.

Kedvező hatásuk három fő csoportba sorolhatók:
- A tápanyagforgalomban kifejtett pozitív hatás - A baktériumok részt vesznek a fehérjék, összetett szénhidrátok lebontásában, az epesavak hatásának befolyásolása révén pedig kedvezően módosítják a zsírok felszívódását. A sejtek növekedéséhez, szaporodásához nélkülözhetetlen B vitaminokat és Folsavat termelnek, valamint fokozzák az ásványi anyagok és nyomelemek felszívódását is. Kedvező hatással vannak a bélcsatorna táplálék-továbbító mozgására, így megakadályozzák a székrekedéses, hasmenéses panaszok kialakulását.
- Jelentős profilaktikus, azaz a megelőző hatás - A baktériumok megakadályozzák a kórokozó mikroorganizmusok (baktériumok, gombák, protozoonok) elszaporodását. A táplálékok lebontásának javításával elejét veszik a káros bakteriális anyagcsere termékek felszaporodásának. Fokozzák az immunrendszer reakció készségét és csökkentik az antibiotikumok gyomor- bélrendszeri mellékhatásait is.
- Bizonyos kórképek kezelésében betöltött kedvező hatás - Többek között a hasmenéssel járó bélfertőzések esetében, antibiotikumok okozta panaszok esetében bizonyított e baktériumok hatékonysága. Májbetegségek esetén a káros bakteriális anyagcsere termékek termelődésének csökkentése révén fejtik ki kedvező hatásukat.

A praxisomban az elmúlt két hónap alatt 16 csecsemőt kezeltünk a különböző bélfertőzések, illetve más gyulladásos megbetegedések esetén antibiotikum mellett probiotikummal - a Protexin Restore nevû készítménnyel.

Konkrét mérésekkel és tapasztalati úton követtük a betegségek lefolyását, melyek minden esetben sokkal könnyebb lefolyásúak és rövidebb ideig tartóak voltak, mint addig, a probiotikus kiegészítő kezelés nélkül.

Néhány konkrét példát szeretnék említeni az alábbiakban:
Fiatal csecsemő korban nagyon jellemző hasmenéses állapotot tud okozni a Rotavírus fertőzés, mely a gyenge immunrendszerû csecsemőknél súlyos kimenetelû is lehet. Négy csecsemő esetében Protexin Restore adagolása mellett nem alakultak ki súlyos emésztési, felszívódási és dehidráltságot okozó tünetek.

A bélgombás megbetegedések (candidiasis) kezelésének egyik alappillére a probiotikus baktériumok rendszeres mindennapi, megfelelő számban történő bevitele. Hat ilyen beteget kezelünk még folyamatosan, ezért a végeredményről majd a későbbiekben számolunk be, de előzetesen annyit, hogy a heveny emésztési panaszok-puffadás, teltségérzés, étvágytalanság- valamennyiük esetében megszüntek. Tekintettel arra, hogy a különböző cukrozott ételek és italok táplálékul szolgálnak a bélben elszaporodó és betegséget okozó gombák számára, ezért kérjük a Kedves Szülőket, hogy édességek helyett nagy rosttartalmú gyümölcsöket és zöldségféléket adjanak nassolni vágyó gyermekeiknek. A Protexin készítményekkel történő kiegészítő terápia esetén semmilyen túlérzékenységet és mellékhatást nem észleltünk.